فناوری FD LTE و TD LTE چیست و تفاوت آن ها باهم
سرعت آپلود و دانلود در میان افراد در دنیای دیجیتال امروز، از اهمیت ویژهای برخوردار است. شبکههای FD LTE و TD LTE به عنوان شبکههای ارتباطی نسل چهارم شناخته شدهاند و این سیم کارتها بهدلیل تمرکز خود بر روی دسترسی به شبکههای اینترنتی میتوانند تجربه سرعت بالا اینترنت بیسیم را برای افرادی مانند گیمرها یا پرسنل سازمانهای مختلف که به اینترنت پرسرعت نیاز دارند را تأمین کند. هرکدام از این فناوریها ویژگیهای مخصوص به خود را دارند علی رغم شباهتهایی که میان این دو محصول وجود دارد تفاوت هایی هم بهعنوان راهنمای مناسبی برای خرید سیمکارت TD و FD وجود دارد.
LTE چیست؟
LTE مخفف Long Term Evolution است که یک فناوری شبکه تلفن همراه نسل چهارم 4G است که دسترسی به اینترنت پرسرعت، انتقال داده و خدمات صوتی را ارائه می دهد.LTE مبتنی بر فناوری های سامانهٔ جهانی ارتباطات سیار (جی اسام)، سرعت داده افزایش یافته برای تحول جی اس ام (EDGE) و UMTS/HSPA است که سرعت و ظرفیت انتقال را با استفاده از رابط رادیویی متفاوت و همچنین توسعه هستهٔ شبکه، افزایش داده است. سرعت دانلود تا ۱ گیگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود تا ۲۲۵ مگابیت بر ثانیه را تأمین می کند. این فناوری همچنین تأخیر کمتری نسبت به فناوری های نسل قبلی دارد، که آن را برای کاربردهایی مانند بازی های آنلاین و پخش فیلم و ویدئو مناسب تر میکند. LTE در سراسر جهان به طور گستردها ی پیادهسازی شده است و در حال حاضر محبوب ترین فناوری شبکه تلفن همراه است. این فناوری جایگزین فناوریهای نسل قبلی مانند 3G و EDGE شده است و به تدریج توسط فناوری نسل پنجم 5G جایگزین میشود.
TDD LTE چیست؟
TDD LTE مخفف عبارت Time Division Duplex Long-Term Evolution می باشد و از استاندارد LTE یا 4G برخوردار است. این اینترنت همچنین از تکنولوژی Time Division Multiple Access برای تقسیم زمان انتقال دادهها بر روی فرکانسهای رادیویی استفاده میکند. یکی از مهمترین ویژگیهای TD-LTE، توانایی انتقال دادهها در حالت full-duplex است. این ویژگی به این معناست که دستگاهها میتوانند همزمان دادهها را ارسال و دریافت کنند، که تأثیر مثبتی بر کارایی و سرعت ارتباط دارد. همچنین، TD-LTE معمولاً برای استفاده در فرکانسهای باند متوسط و بالا استفاده میشود و بهبودهایی در نحوه مدیریت ترافیک و کیفیت اتصال ارائه میدهد.
FDD LTE چیست؟
FDD LTE مخفف عبارت Frequency Division Duplex Long-Term Evolution می باشد و به عنوان یک استاندارد 4G (چهارمین نسل ارتباطات همراه) شناخته میشود که یک روش تقسیم باند فرکانس به کانالهای مجزا برای انتقالهای بارگذاری و دانلود است. در FDD LTE، باندهای فرکانس مختلف برای ارسال (ارسال از دستگاه کاربر به ایستگاه پایه) و دریافت (ارسال از ایستگاه پایه به دستگاه کاربر) اختصاص داده می شوند. یکی از ویژگیهای مهم FD-LTE، انتقال دادهها در حالت full-duplex است، که به دستگاهها این امکان را میدهد که همزمان دادهها را ارسال و دریافت کنند. اینترنت FD-LTE نوع دیگری از فناوری ارتباطی بیسیم یا وایرلس است که برای انتقال دادهها با سرعت بالا و با استفاده از سیم کارت طراحی شده است.این فناوری بهبودهای زیادی در زمینه سرعت انتقال داده، کاهش تاخیر و افزایش ظرفیت شبکه ارتباطات فراهم کرده است.
تفاوت FD LTE با TD LTE:
- اولین تفاوت مهم در میان TD LTE و FD LTE از نظر کانالهای ارتباطی است. سیم کارتهای TD LTE از یک کانال و سیم کارتهای FD LTE از دو کانال متفاوت برای دریافت و ارسال دادهها استفاده میکنند.
- در سیمکارتهای TD LTE بهمنظور پیشگیری از تداخل بین طیف downlink و uplink به فاصله فرکانسی نیاز دارد. این فاصله باید در حد مشخصی باشد و درصورت کم یا زیاد بودن بر ظرفیت شبکه تأثیر منفی میگذارد. این درحالی است که در سیم کارتهای FDD LTE حتی با وجود فاصله فرکانسی بالا، ظرفیت شبکه تغییری نمیکند.
- طیف جفت شده: در اینترنت FDD LTE برای اتصال بهتر به یک طیف جفت شده برای ارتباط بین downlink و uplink نیاز است. این درحالی است که اینترنت TDD LTE به این طیف نیازی ندارد.
- میزان هزینههای سخت افزاری: در هنگام استفاده از سیمکارتهای TDD LTE برای تفکیک لینک بالا و پایین نیازی به دیپلکسر نیست. این درحالی است که بهدلیل استفاده از دو کانال downlink و uplink در اینترنت FDD LTE به یک دیپلکسر برای فیلتر کردن نیاز داریم. تفاوت TD و FD نیز از نظر قیمت به همین موضوع بستگی دارد.
- تنظیم downlink و uplink: در سیمکارتهای TD LTE میتوان بهطور پیوسته ظرفیت لینک بالا و پایین را برحسب نیاز تغییر داد. این درحالی است که اینترنت FD LTE یک مرجع تنظیم کننده ثابت دارد و امکان اعمال تغییرات بهوسیله کاربران وجود ندارد.
- پشتیبانی از انواع انتقال گسسته و پیوسته: اینترنت TDD LTE از انتقال گسسته بین دو طیف downlink و uplink استفاده میکند. این موضوع باعث کاهش عملکرد تقویت کننده RF شده و میتواند باعث قطعی اینترنت شود؛ این درحالی است که FDD LTE از انتقالهای پیوسته حمایت میکند. این موضوع یکی از موارد مهم در تفاوت TD و FD محسوب میشود.
- تفاوت اصلی بین این دو در نحوه اختصاص منابع زمان و فرکانس برای ارسالها و دریافتها است.FDD LTE به طور عمومی در بسیاری از مناطق جهان به کار میرود، در حالی که TDD LTE در بازارهای خاصی رایج تر است.لازم به ذکر است که این نوع سیمکارت برای ارتباطات جهانی بسیار مناسب است. از جمله تفاوت TD و FD میتوان به پایداری اتصال بیشتر در FD اشاره کرد
مقایسه سرعت ، پوشش دهی و قیمت اینترنت سیم کارت TD LTE با FD LTE:
سرعت اینترنت یکی از فاکتورهایی که برای بیشتر کاربران اینترنت از اهمیت زیادی برخوردار است که این سرعت در تمام شبکهها یکسان نیست. برخی از شبکههای اینترنتی دارای سرعت اینترنت بالاتری هستند. سیم کارتهایی که با استفاده از فناوری LTE ساخته شدهاند، برای کاربران امکان دسترسی به اینترنت پرقدرت تری را فراهم میکنند.سرعت سیم کارت های FD به علت دارا بودن تکنولوژی 4.5G ,5G دارای سرعت بالاتری هستند در صورتی که سیم کارت های TD از تکنولوژی 4G پشتیبانی می کند و دارای سرعت پایین تری است.
پوشش دهی این سیم کارت ها ازهم متفاوت است. سیم کارت های FD در مناطق شلوغ و هر منطقه ای که دارای آنتن دهی دکل ایرانسل باشد، دارای سرعت بالا و پوششدهی بسیار خوبی هستند وحتی در نقاط کور، روستایی و جادههای بین شهری دسترسی قابل قبولی به دادههای اینترنتی دارند؛ البته این موضوع در مناطق مختلف متفاوت است. ولی سیم کارت های TD مختص داخل شهر می باشند که از روی نقشه ی مناطق تحت پوشش TD از سایت ایرانسل میتوان مناطق تحت پوشش این سیم کارت را شناسایی کرد و به راحتی از سیم کارت TD استفاده کرد به همین دلیل توصیه میشود که قبل از خرید سیمکارت TD نسبت به امکان سنجی آن در نقطه جغرافیایی مورد نظر اطمینان حاصل کنید.
قیمت سیم کارت ها نسبت به ویژگی هایی که دارند متفاوت است. سیم کارت TD دارای هزینه کمتر چشمگیری در تعرفه حجم اینترنت نسبت به سیم کارت FD می باشد.